6 κορυφαία υλικά για κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων

6 κορυφαία υλικά για κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων

Το καλύτερο μέρος με τα χειροποίητα κοσμήματα από μέταλλο είναι η μεγάλη ποικιλία σε υλικά για κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων με τα οποία μπορείτε να εργαστείτε. Είτε θέλετε να δοκιμάσετε ασήμι, το χρυσό, το ροζ χρυσό, ή ακόμη και κοινά μέταλλα, η όλη διαδικασία αποτελεί μια υπέροχη εμπειρία ανακάλυψης.

Υλικά για κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα κορυφαία μέταλλα – υλικά για την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων.

  1. Ασήμι 925

Τα χειροποίητα κοσμήματα από ασήμι 925 αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή. Το ασήμι 925 πρόκειται στην ουσία για 92,5% ασήμι και 7,5% χαλκό. Το ασήμι είναι μια εξαιρετική επιλογή λόγω της μεγάλης ανθεκτικότητας και της μακράς διαρκείας, γι ‘αυτό είναι κατάλληλο για δαχτυλίδια, περιδέραια, βραχιόλια, μανικετόκουμπα, κλπ. Αλλά έχετε κατά νου ότι ένα ασημένιο κόσμημα είναι μαλακότερο από ένα χρυσό, πλατινένιο ή από τιτάνιο και είναι πιθανό να θαμπώσει χωρίς την κατάλληλη φροντίδα.

  1. Επάργυρα Χειροποίητα κοσμήματα

Τα επάργυρα κοσμήματα είναι στην ουσία κοσμήματα από κοινά μέταλλα με επικάλυψη από ασήμι. Αποτελεί μια πολύ δημοφιλής επιλογή λόγω του χαμηλότερου κόστους έναντι των ασημένιων, ενώ ταυτοχρόνως περιλαμβάνει όλες τις θετικές ιδιότητες του ασημιού. Ανάλογα με το πάχος της στρώσης του ασημιού, τα επάργυρα κοσμήματα μπορούν να χαραχθούν και γενικά να επεξεργαστούν χωρίς να χαθεί η επίστρωση από ασήμι.

  1. Χρυσός – Η σταθερή αξία σε υλικά για κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων

Ο χρυσός αποτελεί ένα μείγμα χρυσού και άλλων μετάλλων, όπως το ασήμι, ο χαλκός, το νικέλιο και ο ψευδάργυρος. Όταν μιλάτε για την πραγματική περιεκτικότητα σε χρυσό, μετράται σε καράτια (ct). Αυτό ακριβώς περιγράφει το ποσοστό του καθαρού χρυσού έναντι .

Η μέγιστη περιεκτικότητα σε χρυσό είναι 24Κ, πράγμα που θα έκανε τρομερό κόσμημα, διότι ο χρυσός 24Κ είναι μαλακός και επεξεργάσιμος. Ωστόσο λόγω της μεγάλης αξίας του χρυσού, η συνηθέστερη επιλογή  στα χειροποίητα κοσμήματα αποτελεί αυτή των 14K ή 18K.

Ο χρυσός μπορεί να είναι κίτρινος ή λευκός. Ο κίτρινος χρυσός είναι το κράμα χρυσού, αργύρου και χαλκού ή ψευδαργύρου. Ο λευκός χρυσός είναι το κράμα χρυσού και λευκών μετάλλων, όπως το νικέλιο, το ασήμι και το παλλάδιο. Είναι στην πραγματικότητα πιο γκριζωπό χρώμα και είναι επιμεταλλωμένο με ρόδιο για να του δώσει μια πιο λευκή εμφάνιση. Το νικέλιο γενικά αποφεύγεται σήμερα, αφού ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων παρουσιάζουν αλλεργίες. Το ροζ χρυσό είναι το κράμα καθαρού χρυσού και ένα μεγάλο ποσοστό χαλκού.

Υλικά για χειροποίητα κοσμήματα

  1. Κοινά μέταλλα – υλικά για κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων

Τα κοινά μέταλλα περιλαμβάνουν σίδηρο, νικέλιο, χαλκό, ορείχαλκο κλπ. τα συγκεκριμένα μέταλλα αποτελούν την πιο οικονομική επιλογή, ωστόσο κρύβουν έναν μεγάλο κίνδυνο να μαυρίσουν με το πέρασμα του χρόνο και χωρίς την σωστή φροντίδα.

  1. Πλατίνα

Η πλατίνα, ή λευκόχρυσος, αποτελεί το πιο σπάνιο και ακριβότερο από όλα τα μέταλλα. Η τιμή ωστόσο είναι δικαιολογημένη δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και δεν πρόκειται ποτέ να σας μαυρίσει. Ο καθαρός λευκόχρυσος λιώνει στους 3,216.2 βαθμούς Φαρενάιτ, κάτι που κάνει την διαδικασία επεξεργασίας του λίγο δύσκολη εάν δεν διαθέτετε τα κατάλληλα μηχανήματα.

Η εμφάνιση είναι το παν, έτσι η πλατίνα είναι συχνά κράμα με χαλκό και κοβάλτιο για να δώσει μια διαφορετική εμφάνιση. Συνδυασμένη με τα κατάλληλα μέταλλα, ένα κόσμημα από πλατίνα μπορεί να γίνει ακόμη ακόμα πιο ανθεκτικό. Θα μπορούσαμε με σιγουριά να πούμε ότι η πλατίνα αποτελεί ένα από τα κορυφαία υλικά για κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Αν αναζητάτε για άλλα μέταλλα παρεμφερή με την πλατίνα μέταλλα, μπορείτε να ελέγξτε το ρουθήνιο, το ρόδιο, το παλλάδιο, το όσμιο και το ιρίδιο.

  1. Τιτάνιο

Δεν υπάρχει κάτι πιο ανθεκτικό από το τιτάνιο. Είναι το πιο σκληρό φυσικό μέταλλο που είναι γνωστό στον άνθρωπο. Μια υπέροχη επιλογή μετάλλου για κατασκευή κοσμημάτων. Είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές, ελαφρύ και εύκολο στον χρωματισμό του. Το τιτάνιο είναι εντελώς υποαλλεργικό, γεγονός που το καθιστά δημοφιλές για κοσμήματα διάτρησης σώματος και χειρουργικά εμφυτεύματα. Ένα πραγματικά εξαιρετικό μέταλλων με την βοήθεια του οποίου μπορούν να κατασκευαστούν χειροποίητα κοσμήματα που αντέχουν στον χρόνο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
X